Daar zat ze dan. Rode wangen, klotsende oksels en transpiratievlekken in haar beeldige blouse. Zenuwachtig tikkend met haar been tegen het bureau. Ze zou gaan bellen. Voor het eerst. Vandaag.

Ze was een spontane jongedame van halverwege de 20. Een kei in netwerken op locatie. Dat kon natuurlijk ook niet anders met haar ranke figuur, blonde lokken en vlotte babbel. En dat voor een fiscaliste. Maar niet aan de telefoon. Dat was heel iets anders.

Gelukkig was ze al eens geïnspireerd geraakt door een workshop “Kijk eens met andere ogen naar acquisitie” En ze had ingezien dat dit fenomeen veel opportunities geeft. Ze had dan ook de stoute schoenen aangedaan. Ze zou het gewoon gaan doen. Vandaag. Van te voren had ze nog niet echt nagedacht wat te gaan zeggen. Maar ze vertrouwde op haar intuïtie en ze zou wel zien hoe het zou gaan. De lijst met te bellen prospects had ze wel al kant en klaar.

Voor dat ze het nummer in toetste keek ze nog even snel op de facebook pagina van de te bellen prospect. Oh, wat grappig. Ze waren met hun strandhuis bezig. En ze toetste het nummer in. Na een paar eerste uuhh en ehh en kleine twijfel kreeg ze de smaak te pakken. Ze vertelde in het kort over het accountantskantoor waar ze werkte en maakte al snel het sprongetje naar het strandhuis. Aangewakkerd door haar enthousiasme ontspon er zich al snel een leuk gesprek. En ja hoor,  ze maakte met deze ondernemers een afspraak. Bij het strandhuis! Als een kind zo blij legde ze de telefoon neer en keek me triomfantelijk aan. Dat had ze toch maar mooi gedaan!

Hoewel ze de tussenliggende sessie gemist had (een pitch te maken en stil staan bij het script) had ze veel aan de persoonlijke feedback na het gesprek. Ze merkte dat er bij het bellen deuren open gingen. Maar liefst die middag werden er 2 nieuwe opportunities aangeboord en 3 terugbelafspraken gemaakt. Er was beweging. Het ging stromen. En dat was nu ook precies de bedoeling!

Zin om samen te bellen tijdens een workshop?; dat kan! Kijk hier voor alle data.

Zin om samen je script te maken en nog veel meer handige tips te weten te komen?; dat kan ook, ga mee 6-9 juni 2018 mee op werk/trainingsreis naar Barcelona!